Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Tijdens de bouwvak (23 juli t/m 12 augustus 2012) wordt op sommige plaatsen op Roeterseiland doorgewerkt.

Tijdens de bouwvak die dit jaar van 23 juli t/m 12 augustus is, wordt op sommige plaatsen op Roeterseiland doorgewerkt. De werkzaamheden betreffen vooral ruwbouwwerk zoals het vlechten, het bekisten en het storten van beton. Ook worden er installatiewerkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden vinden op onderstaande locaties plaats.

Collegezalen gebouw B

Voor de collegezalen van gebouw B (het podium, gelegen tussen CREA en de bouwkeet) gaan we verder met de opbouw van de staalconstructie en starten we met werkzaamheden voor de daken. In gebouw B worden de vloeren afgewerkt. Zo worden er kanaalplaten aangebracht en wordt er beton gestort. Tevens wordt verder gewerkt aan het sluiten van de gevels waaronder het aanbrengen van beglazing en profielen.

Overspanning Nieuwe Achtergracht

Voor de overspanning van de Nieuwe Achtergracht, de zogeheten Cut-Out, worden ook ruwbouwwerkzaamheden uitgevoerd. De kolommen aan weerszijden van de gracht worden opgebouwd (verdiepingsgewijs, bekisten, bewapenen en storten) en er wordt gewerkt aan de opbouw van de bekisting voor de betonnen kokerligger, een voor het project bijzondere constructie. Het ligt in de planning om deze kokerligger ook te storten. Bouwverkeer gaat voornamelijk via de Sarphatistraat en de Roetersstraat.

Werktijden

De werkzaamheden worden van maandag t/m vrijdag tijdens de reguliere werktijden (07.00 – 19.00 uur) uitgevoerd. Ook de aard van het werk is in het algemeen gelijk aan het werk van de afgelopen weken. Sloopwerkzaamheden die een hogere geluidsbelasting veroorzaken, worden niet uitgevoerd.