Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Tijdens deze avond zijn de bezoekers uitvoerig geïnformeerd over de vervolgwerkzaamheden van de bouw van het Roeterseiland. Er was gekozen voor een opzet met een viertal ‘vraagtafels; zo kon ieder een vraag stellen en persoonlijk antwoord krijgen.

In de bouwkeet van de aannemer BAM vond op maandag 16 januari de informatiebijeenkomst voor omwonenden plaats. Tijdens deze avond zijn de bezoekers uitvoerig geïnformeerd over de vervolgwerkzaamheden van de bouw van Roeterseiland.

Doordat er gekozen was voor een andere opzet met een viertal ‘vraagtafels’, kon een ieder zijn of haar vraag stellen en kreeg daar persoonlijk antwoord op. Naast vertegenwoordigers van HuisvestingsOntwikkeling UvA, werden deze tafels bemand door collega’s van de aannemer BAM en RoyalHasKoning. Ook de gemeente was vertegenwoordigd op de informatiebijeenkomst. Specifieke vragen met betrekking tot vergunningen en wijkveiligheid werden aan hen gesteld.

Veel vragen over geluidsoverlast

Veel bezoekers hadden vragen over het geluid van de bouwactiviteiten en de overlast die daar vaak onvermijdelijk mee gepaard gaat. Wij hebben hen zo goed mogelijk geprobeerd te informeren over de maatregelen die getroffen zijn en nog getroffen worden om de overlast voor de omgeving binnen de perken te houden.

Verder was er veel aandacht voor de presentatie van Davy Demmers en Sanne Doelman over de gebouwen van het Roeterseilandcomplex. Door middel van een architectonische powerpoint presentatie kregen bezoekers een goed beeld van het gehele complex zoals het er straks uit gaat zien. Met name de binnenruimtes van de gebouwen werden door middel van impressies inzichtelijk gemaakt. Binnenkort zal een verkorte versie van deze presentatie te zien zijn op deze site.

Wij hebben ons best gedaan om alle vragen ter plekke te beantwoorden. Echter, de antwoorden op een aantal vragen moesten wij de aanwezigen schuldig blijven. Inmiddels zijn ook die vragen uitgezocht.

Het complete overzicht van vragen en antwoorden vindt u bij 'Veelgestelde vragen'.

Naast de vragen en antwoordenlijst, bestaat er tevens een overzicht van de meldingen die de afgelopen periode binnen zijn gekomen. De acties die daarop door de UvA en/of BAM zijn genomen, staan vermeld in de pdf Meldingenlijst Omwonenden Roeterseilandcomplex.

Via deze site wordt u verder op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Bent u omwonende dan wordt u uiteraard bericht over de volgende bijeenkomst die we organiseren. Mocht u eerder vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met Marianne de Wal, omgevingsmanager Roeterseilandcomplex.