Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

EU@Amsterdam is een verzameling originele en prikkelende essays over de Europese stad. Een informele stedelijke raad van dichters en doeners over samenleven in de stad, de functies van de stad en de verwachte veranderingen.

EU@Amsterdam

Nederland is in het eerste halfjaar van 2016 voorzitter van de Europese Unie en zal veel aandacht besteden aan de Europese stad om uiteindelijk, samen met de andere lidstaten, in Amsterdam een stedelijke agenda voor de EU af te spreken.
Als voorzet leggen Amsterdamse denkers en doeners graag hun gedachten neer over hoe wij vroeger, nu en straks samen leven in de stad, wat de functies van de stad zijn en welke veranderingen er naar verwachting zullen optreden. Samen vormen de auteurs daarmee een informele stedelijke raad. Hun essays kunnen als een advies over de toekomst van de Europese steden opgevat worden en vormen een bijdrage aan de maatschappelijke en politieke discussie over de Europese stedelijke agenda.
EU@Amsterdam bespreekt onder meer de verscheidenheid aan bewoners, uiteenlopende stedelijke ontwikkelingen en inzicht in de rol van steden in de Europese integratie in onderlinge netwerken en in verhoudingen tot andere bestuurslagen zoals de nationale staat en Europa.

EU@Amsterdam

  • Anne van Wageningen, Virginie Mamadouh
  • Amsterdam: Amsterdam University Press, 2015
  • ISBN: 9789462981744