Switch to English

In verband met het snel oplopende aantal besmettingen onder studenten en coassistenten is het Covid protocol aangepast.

Zoals bekend zijn er op dit moment veel coronabesmettingen onder studenten en coassistenten. De opleiding vraagt je daarom om de komende tijd extra alert te zijn. Oók als je al volledig gevaccineerd bent.

Er zijn bij ons op dit moment meerdere coassistenten bekend die volledig gevaccineerd zijn, maar toch COVID-19 hebben mét alle bijbehorende symptomen. Ben je er dus van bewust dat je ondanks volledige vaccinatie nog steeds COVID-19 kunt krijgen én overdragen.

De belangrijkste richtlijnen met betrekking tot quarantaine:

1.       Heb je klachten die bij COVID-19 kunnen passen: blijf thuis. Oók als je al gevaccineerd bent!
-        Dit geldt ook als je slechts milde klachten hebt.
-        Meld je af bij je coschap/stagebegeleider en stuur een bericht via de DSSD.
-        Ben je fit genoeg om afstandsonderwijs te volgen? Maak hierover dan afspraken coschap-/stagebegeleider.

2.       Heb je contact gehad met een positief persoon: ga niet naar je coschap en laat je testen. Oók als je als gevaccineerd bent!
-        Laat je testen (via de GGD of Arbo van het Amsterdam UMC) op dag 5 na het laatste contact met deze persoon.
-        Krijg je toch klachten: laat je dan eerder testen.
-        Volg thuis de RIVM-richtlijnen.
-        Maak met je coschap/stagebegeleider afspraken over het volgen van afstandsonderwijs.

Ter info: alleen medewerkers die essentieel zijn voor het zorgproces mogen onder voorwaarden toch werken. Jullie vallen daar als coassistenten niet onder.

N.B.: Ben je semi-arts, volledig gevaccineerd, heb je contact gehad met een positief persoon en ben je volledig klachtenvrij? Overleg dan met je coschap-/stagebegeleider welke regel voor jou geldt. In overleg met de lokale Arbo kan in bijzondere gevallen besloten worden dat je toch mag komen werken.

3.     Verder:
Ben je positief getest op COVID-19? Blijf thuis en ga in thuisisolatie.
Volg de richtlijnen van de GGD/RIVM.
-        Meld je af bij je coschap-/stagebegeleider en stuur een bericht via de DSSD.
-        Ben je fit genoeg om afstandsonderwijs te volgen? Maak hierover dan afspraken met je coschap-/stagebegeleider.
-        Beterschap!

Geldt de 1,5 meter maatregel ook als je volledig bent gevaccineerd?

-        Ja. Hou zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. Draag een mondneusmasker (type IIR) wanneer de 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.
-        Mocht de 1,5 meter maatregel worden losgelaten, volgt een update vanuit de opleiding aan jullie hierover. Hou tot die tijd 1,5 meter aan!

N.B. Informeer de opleiding altijd als je thuis bent door quarantaine of Covid via de DSSD .

Wij rekenen erop dat je de komende tijd alert blijft en de beschreven richtlijnen zorgvuldig volgt.