Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Op donderdag 10 september wordt de landelijke finale van FameLab 2020 live gestreamed. Onze eigen Maria Alejandra Murcia Valderrama (HIMS) is een van de finalisten in deze pitchwedstrijd voor jonge wetenschappers. Je kunt haar steunen door je stem uit te brengen voor de publieksprijs!

Het doel van FameLab is om jonge wetenschappers te leren hoe ze hun onderzoek kunnen uitleggen aan het brede publiek. Na een training hierin doen de deelnemers eerst mee aan een lokale finale. De winnaars hiervan gaan door naar de landelijke finale, en de landelijke winnaar neemt het op tegen deelnemers van over de hele wereld in de internationale finale. Normaal gesproken moeten de kandidaten op een podium een pitch van 3 minuten geven, zonder gebruik van slides. Vanwege de corona-situatie doen de deelnemers dit jaar mee via vooraf opgenomen video-pitches.  

De finale

Wat kun je donderdag verwachten? Video’s van 11 enthousiaste deelnemers die vertellen over hun onderzoek, op zo’n manier dat ook voor niet-vakgenoten te volgen is wat zij doen en waarom. En jury van professionele wetenschapscommunicatoren bepaalt daarna welke van de kandidaten door gaat naar de internationale finale. Maar jouw stem telt ook. Je kunt stemmen op je favoriete pitch, en degene met de meeste publieksstemmen wint de Audience Award. Op de website van de British Council kun je alvast kijken wie de 11 deelnemers van dit jaar zijn.

Zelf meedoen?

Vorig jaar won onze kandidaat Athira Menon (API) de landelijke finale, en zij werd uiteindelijk zelfs tweede wereldwijd! Haar pitch over zwaartekrachtgolven is terug te zien op YouTube. Wil je volgend jaar zelf meedoen aan FameLab, of wil je meer weten over andere mogelijkheden om je onderzoek te communiceren richting het algemene publiek? Stuur dan een email naar Nadine Böke, adviseur wetenschapscommunicatie van de faculteit FNWI.  

Tijd & link

De landelijke finale van FameLab 2020 vindt plaats op donderdag 10 september om 19:15. Op de website van de British Council vind je de link naar de online omgeving waar alle kandidaten zich zullen verzamelen en de pitches zullen worden getoond.