Een team van docenten van het Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences gaan samen met het Teaching and Learning Centre van de FNWI én vijf internationale partners gedurende drie jaar samenwerken om het belang van Continuous Professional Development (CPD) op de Europese universiteiten te stimuleren.

Copyright: Erasmus plus logo, CSECL

Doel: synergie tussen Europese universiteiten

Hun belangrijkste doel is het creëren van synergieën tussen professionele ontwikkeling in onderwijs en onderzoek in de natuurwetenschappen, het ondersteunen van samenwerking en communicatie van het academisch personeel met onderwijsontwikkelaars, professionele organisaties en de privésector.

CPD-ambassadeurs

Gedurende de drie jaar van het project zullen twee zomercursussen worden georganiseerd voor docenten die chemiegerichte CPD-activiteiten organiseren in hun faculteit en die CPD-ambassadeurs worden. Op deze manier zullen de activiteiten van CPD-ambassadeurs de kennis op hun faculteiten én daarbuiten in de STEM-gemeenschap vergroten door middel van multiplierworkshops. De activiteiten die worden ontwikkeld, zijn specifieke train-de-trainer-sessies, co-creatie-activiteiten, peer-learning-benadering. Deze aanpak zal de basis vormen om duurzaamheid van CPD aan Europese universiteiten te bereiken.