Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Taalwetenschap van de Faculteit der Geesteswetenschappen is ook dit jaar weer door QS World University Rankings by Subject als de beste van continentaal Europa gewaardeerd.

In de nieuwe QS World University Rankings by Subject 2012, gepubliceerd op dinsdag 10 september, staat Taalwetenschap aan de UvA op plaats 25 wereldwijd, waarmee ze als de beste in continentaal Europa is beoordeeld en wereldwijd als een van de beste. Taalwetenschap aan de UvA wordt op de voet gevolgd door de Humbolt Universiteit in Berlijn, op plaats 29 en de Universiteit Leiden op plaats 41. Het is de tweede keer op rij dat Taalwetenschap aan de UvA als de hoogste in continentaal Europa eindigt. In 2011 deelde Taalwetenschape plaats 22 met de Princeton Universiteit in de Verenigde Staten. Evenals dit jaar stond de Humbolt Universiteit Berlijn ook vorig jaar wereldwijd op de tweede plaats in continentaal Europa (33).  

Beoordelingscriteria

QS World University Rankings is samengesteld op basis van wetenschappelijke reputatie (40%), werkgeversreputatie (10%), citaties (20%), de verhouding staf-studenten (20%), het aandeel internationale wetenschappelijke staf (5%) en het aandeel internationale studenten (5%).