Switch to english

Wat kun je zelf doen?

Professionaliseringsaanbod in het kader van diversiteit, inclusie en sociale veiligheid

Bekijk het aanbod van mentor- en talentenprogramma’s en diversiteitstrainingen.

Voor leidinggevenden

opleidingen Academisch Leiderschap en Strategisch Leiderschap waarin aandacht is voor sociale veiligheid.

Hulp nodig?

In de wegwijzers staan de verschillende personen en instanties waar voor studenten en medewerkers terecht kunnen.

Verdiepende gesprekken

De Taskforce heeft gesprekken gevoerd met medewerkers en studenten binnen de UvA om informatie op te halen voor plannen en aanbevelingen voor het versterken van de sociale veiligheid. Deelnemers konden in de gesprekken perspectieven uitwisselen over sociale veiligheid op de universiteit en delen wat er volgens hen anders zou moeten of kunnen op de UvA. Voor wie niet beschikbaar was op de data in september en oktober, of liever niet wilde deelnemen aan een groepsgesprek, was er een online vragenlijst.

Uitvoering toneelstuk The Learning Curve

Met de theatervoorstelling The Learning Curve over intimidatie op universiteiten wil de Taskforce het gesprek over sociale veiligheid een impuls geven. Het stuk laat intimidatie in de academische wereld zien en biedt tegelijkertijd een opening voor het onderzoeken van manieren om problemen aan te pakken. Het is de bedoeling dat het toneelstuk in 2021 op meerdere campussen wordt opgevoerd.

Meer informatie over het toneelstuk

Vragen of suggesties

Vragen of suggesties voor de taskforce kun je doorgeven via dit reactieformulier:

Daarnaast werkt de Taskforce aan aanbevelingen op het gebied van cultuur, beleid en communicatie. Vanaf begin 2021 zal er meer specifieke aandacht zijn voorbewustzijn en bespreekbaarheid van sociale veiligheid.