Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

The Learning Curve

Toneelstuk The learning Curve

De voorstellingen van het toneelstuk The Learning Curve die in april en oktober 2020 door de Taskforce Sociale Veiligheid waren gepland, zijn geannuleerd in verband met de toenmalige aangescherpte coronamaatregelen. De Taskforce Sociale Veiligheid heeft in de eindrapportage de aanbeveling opgenomen om de toneelstukken, met nagesprek en introductie van decaan en CvB, op een later moment alsnog te organiseren op alle campussen. Er is daarvoor een draaiboek beschikbaar.

Over The Learning Curve

Onderdeel van de opdracht van de Taskforce is het gesprek over sociale veiligheid aan te jagen. Eén van de middelen die we daarvoor inzetten is de uitvoering van het toneelstuk The Learning Curve op elke campus door het Acteursgenootschap. Met een introductie van een decaan en/of het College van Bestuur en een discussie na de voorstelling. Het streven is het vergroten van de bewustwording van intimidatie in de academische wereld en tegelijkertijd het onderzoeken van manieren om problemen aan te pakken. We bieden faculteiten hiermee de mogelijkheid het onderwerp bespreekbaar te maken en de inzichten die eruit voortkomen te gebruiken voor een passende aanpak.

Het toneelstuk brengt sociaal onveilige situaties op de academische werkvloer in beeld die te maken hebben met ongelijke machtsverhoudingen, intimidatie, de rol van de leidinggevende, integriteit, pesten, bagatelliseren van kennis en seksueel ontoelaatbaar gedrag (zie de trailer). In het stuk worden verschillende ongemakkelijke situaties uitgebeeld die soms expliciet en soms impliciet grensoverschrijdend zijn. De situaties bieden een aanknopingspunt om ervaringen in de faculteit te delen en te reflecteren op gedrag en cultuur.

The Learning Curve is inmiddels op meer Nederlandse universiteiten opgevoerd en bij het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) en op het ministerie van OC&W. Het stuk duurt 40 minuten en wordt opgevoerd in het Engels.

Lees ook het artikel in Folia over The Learning Curve.

Meer informatie & contact

uva.nl/socialeveiligheid 
Vragen? Mail naar taskforceSV@uva.nl.