Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Mentoringprogramma Meet Your Mentor

Het Chief Diversity Officer (CDO) team is gestart met een pilot van het nieuwe online mentoringprogramma Meet Your Mentor.

Ben je een derdejaars bachelorstudent of een masterstudent aan FEB, FGw, FMG of FdR, heb je een niet-westerse* culturele achtergrond en ga je je eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt? Wil je ontdekken hoe je professionele leven er uit kan zien na het afstuderen? Dan is het het nieuwe online mentoringprogramma Meet Your Mentor van de UvA misschien wel iets voor jou.

Voor wie?

Meet Your Mentor ondersteunt Nederlandstalige (eerstegeneratie)studenten met een niet-westerse achtergrond in de overgang naar de arbeidsmarkt. Het programma biedt studenten die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt een mentor, met wie je de uitdagingen waar je mee worstelt bespreekt en waarmee je jouw kracht als toekomstige young professional ontdekt. De voertaal van het platform is Nederlands en het programma is niet bedoeld voor internationale studenten.

Doelen en tijdpad

De uitkomst van het traject kan voor iedereen anders zijn, omdat iedereen andere leerdoelen heeft. De mentoren leren meer over verschillende perspectieven, doen inspiratie op van een jonge geest, verkrijgen meer informatie over diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt en reflecteren op hun eigen werkomgeving. Het programma vraagt niet veel tijd, voor mentoren een minimum van 12,5 uur verspreid over zes maanden en voor studenten minimaal 15 uur. Hoe meer tijd je er in stopt hoe beter de resultaten zullen zijn.

Wat Meet your Mentor beoogt, is dat studenten na het traject:

  • zelfverzekerder zijn over hun positie op de arbeidsmarkt
  • meer focus en richting hebben bepaald voor hun toekomst
  • beter in staat zijn zichzelf optimaal te profileren en trouw te blijven aan zichzelf

Vier fasen

Het traject bestaat uit 4 fasen gedurende 3 maanden:

  1. Kick-off bijeenkomst: Na aanmelding en geslaagde matching nemen wij contact met je op om je uit te nodigen voor de kick-off bijeenkomst. Op die bijeenkomst maak je kennis met het MYM-team, de andere mentees en natuurlijk jouw mentor. 
  2. Online mentoring platform: Na de kick-off ga je aan de slag met jouw mentor. Hiervoor maak je online de voorbereidende workshopmodule van Meet Your Mentor. In deze module krijg je tips om het maximale uit dit mentortraject te halen.
  3. Persoonlijke ontmoetingen: Nadat je de online voorbereidingsworkshop hebt gedaan plan je minimaal 1 x per maand een bijeenkomst in met jouw mentor. De locatie en tijdsduur van die bijeenkomsten mag je zelf onderling met jouw mentor afstemmen met inachtneming van de geldende RIVM-maatregelen. 
  4. Een afsluiting: Een afsluitende meeting waarin je samen met je mede-mentees en mentor terugkijkt op het mentoringprogramma. Hiervoor volgt een tijdige persoonlijke uitnodiging per mail.

Connect, learn, improve and make it happen!

Kijk voor meer informatie op www.meetyourmentor.nl of stuur een mail naar projectmanager Meltem Halaceli (meetyourmentor@uva.nl - niet voor inschrijvingen, alleen vragen).

 * Wij zijn ons bewust van de jammerlijke negatieve connotaties die kleven aan deze omschrijving. MyM heeft als uitgangspunt dat een goed diversiteits- en inclusie beleid uitgaat van verschil. Verschil in cultuur, religie of gewoonten tussen mensen die met elkaar aan de slag gaan wordt beschouwd als een rijkdom en de verschillende perspectieven die bij elkaar komen als een verrijking.