Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Eureka! maart 2019

Schrijf je in voor onze Kennisnieuwsbrief Eureka! en ontvang 4 keer per jaar interviews met wetenschappers over actueel onderzoek.

Resultaten: 1 - 4 van 4
Resultaten: 1 - 4 van 4
 • ABS Operations Management
  Variatie in processen terugdringen is cruciaal

  Het verbeteren van efficiency en het terugdringen van fouten in processen is cruciaal volgens UvA-hoogleraar Ronald Does. Vooral in ziekenhuizen kan het aantal vermijdbare fouten volgens Does nog sterk worden teruggebracht.

 • Massimo Giuliodori
  Lidstaten verstoren elkaars obligatiemarkten

  Rond het moment dat een Europese lidstaat nieuwe staatsleningen uitgeeft, lopen de marktrentes in eigen en andere landen op. Hierdoor maken overheden extra kosten, die vooral in crises fors kunnen oplopen.

 • Dorinth van Dijk
  Verhandelbaarheid vastgoed voorspelt prijsbeweging

  Stijgende prijzen op de vastgoedmarkt worden doorgaans voorafgegaan door een betere verhandelbaarheid, ofwel meer ‘liquiditeit’. De huidige maatstaven waarmee liquiditeit kan worden bepaald, zijn volgens onderzoeker Dorinth van Dijk echter niet eenduidig.

 • Hannah Berkers
  Organisatiepsycholoog Berkers: ‘Niemand kijkt naar wat mensen precies doen’

  De onlangs gepromoveerde organisatiepsycholoog Hannah Berkers schijnt haar licht over taken van werknemers, hoe deze veranderen en hoe dit van invloed is op medewerkers, hun motivatie én organisaties.