Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de masteropleidingen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Dit zijn o.a. vragen over toelating en aanmelding. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze Onderwijsbalie.

Coronagerelateerde vragen

 • Hoe ziet het onderwijs in collegejaar 2021/2022 eruit i.v.m. het coronavirus?

  Wij begrijpen dat je je zorgen maakt over de aanhoudende situatie met betrekking tot het coronavirus, in aanloop naar het nieuwe studiejaar 2021-2022. Hoe het onderwijs er dan uitziet, is nog niet bekend. Dit is afhankelijk van de situatie rond COVID-19 en de richtlijnen van de Nederlandse overheid. Voor internationale studenten die nog niet in Nederland zijn, hangt het ook af van de dan geldende reisbeperkingen wereldwijd. 

  In het lopende studiejaar kan ons onderwijs op afstand gevolgd worden. We kunnen op dit moment echter nog geen toezeggingen doen over de mogelijkheid om volgend collegejaar de studie ook online te volgen mochten we weer op de campus kunnen lesgeven. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we die op onze website plaatsen.

Algemene toelatingsvragen

 • De aanmelddeadline is 1 juni/ 1 december. Ben ik te laat om me nog in te schrijven voor één van de masters?

  Dit is geen harde deadline. Je kunt je m.b.t. de september instroom formeel nog tot 1 september aanmelden, maar doe dit wel zo spoedig mogelijk zodat je je begin juli voor vakken kunt aanmelden. Bij laat aanmelden is deelname aan gewenste vakken namelijk niet gegarandeerd.

  Voor de februari instroom geldt dat de adviesdeadline 1 december is, in december vindt namelijk de vakaanmelding plaats. Ook hier geldt, bij laat aanmelden is deelname aan gewenste vakken niet gegarandeerd.

 • Ik heb in augustus/ januari nog een laatste tentamen. Kan ik dan wel in september starten?

  Ja, je kunt alvast in september met een master beginnen, ook al heb je officieel je bachelor nog niet behaald. De voorwaarde hiervoor is dat de uiteindelijke afstudeerdatum van je bachelor wel vóór 1 september ligt en dit vóór 1 oktober is verwerkt.

  Voor de februari instroom geldt dit ook. Je kunt alvast in februari met een master beginnen, ook al heb je officieel je bachelor nog niet behaald. De voorwaarde is wel, dat de uiteindelijk afstudeerdatum vóór 1 februari ligt en dit vóór 1 maart is verwerkt.

 • Is er een minimum cijfergemiddelde nodig voor toelating?

  Voor reguliere masteropleidingen is geen minimum cijfergemiddelde nodig, voor selectieve masteropleidingen wordt wel naar het cijfergemiddelde gekeken. Indien je een buitenlands diploma hebt, is het in sommige gevallen ook nodig om een minimum cijfergemiddelde op het diploma te hebben.

Heb je een andere vraag?

Neem contact op met de Onderwijsbalie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.