Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de masteropleidingen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Dit zijn o.a. vragen over toelating en aanmelding. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze Onderwijsbalie.

Coronagerelateerde vragen

 • Hoe ziet het onderwijs in collegejaar 2021/2022 eruit i.v.m. het coronavirus?

  Wij begrijpen dat je je zorgen maakt over de aanhoudende situatie met betrekking tot het coronavirus, in aanloop naar het nieuwe studiejaar 2021-2022. Ons uitgangspunt is dat we in studiejaar 2021/2022 al het onderwijs op de campus aanbieden, zonder beperkingen. We willen heel graag weer terug naar de campus, naar fysiek onderwijs en elkaar ontmoeten. 

  Ervan uitgaande dat we weer op de campus kunnen lesgeven, bieden we geen mogelijkheid om de studie online te volgen. Natuurlijk zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de richtlijnen van de Nederlandse overheid. Als de situatie daarom vraagt zullen we naar een scenario van (gedeeltelijk) online onderwijs gaan. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we die op onze website plaatsen.

 • Komt er een zachte knip voor academisch jaar 2021-2022?

  De rijksoverheid moet nog definitief besluiten of er voor studenten die in 21/22 met een masteropleiding willen starten, terwijl zij hun bacheloropleiding nog niet hebben afgerond, een ‘zachte knip’-regeling van 15 EC komt. Komt die regeling er, dan zal voor onze juridische masteropleidingen de restrictie gelden dat de bachelorscriptie moet zijn afgerond om te kunnen worden toegelaten.

Algemene toelatingsvragen

 • De aanmelddeadline is 1 juni/ 1 december. Ben ik te laat om me nog in te schrijven voor één van de masters?

  Dit is geen harde deadline. Je kunt je m.b.t. de september instroom formeel nog tot 1 september aanmelden, maar doe dit wel zo spoedig mogelijk zodat je je begin juli voor vakken kunt aanmelden. Bij laat aanmelden is deelname aan gewenste vakken namelijk niet gegarandeerd.

  Voor de februari instroom geldt dat de adviesdeadline 1 december is, in december vindt namelijk de vakaanmelding plaats. Ook hier geldt, bij laat aanmelden is deelname aan gewenste vakken niet gegarandeerd.

 • Ik heb in augustus/ januari nog een laatste tentamen. Kan ik dan wel in september starten?

  Ja, je kunt alvast in september met een master beginnen, ook al heb je officieel je bachelor nog niet behaald. De voorwaarde hiervoor is dat de uiteindelijke afstudeerdatum van je bachelor wel vóór 1 september ligt en dit vóór 1 oktober is verwerkt.

  Voor de februari instroom geldt dit ook. Je kunt alvast in februari met een master beginnen, ook al heb je officieel je bachelor nog niet behaald. De voorwaarde is wel, dat de uiteindelijk afstudeerdatum vóór 1 februari ligt en dit vóór 1 maart is verwerkt.

 • Is er een minimum cijfergemiddelde nodig voor toelating?

  Voor reguliere masteropleidingen is geen minimum cijfergemiddelde nodig, voor selectieve masteropleidingen wordt wel naar het cijfergemiddelde gekeken. Indien je een buitenlands diploma hebt, is het in sommige gevallen ook nodig om een minimum cijfergemiddelde op het diploma te hebben.

Heb je een andere vraag?

Neem contact op met de Onderwijsbalie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.