Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Master Arbeidsrecht

Arbeidsrecht en Arbeid en onderneming zijn beide dynamische opleidingen die gegeven worden door vakdocenten en prominenten uit de beroepspraktijk. Arbeid en onderneming is een aparte track binnen de master Arbeidsrecht.

1 Arbeidsrecht

De UvA was de eerste Nederlandse universiteit met een master in het arbeidsrecht. Hierdoor hebben we een langdurige, nauwe samenwerking met onderzoeksinstituten en kunnen we putten uit zowel diepgaande als brede academische kennis.

Ben je geïnteresseerd in de juridische aspecten van arbeid en in de bijbehorende dynamiek? Ben je maatschappelijk betrokken, maar vind je goede carrièreperspectieven ook belangrijk? Dan past deze opleiding goed bij jou.

2 Arbeid en onderneming

De track Arbeid en onderneming is een flexibel studieprogramma dat ook geschikt is voor werkende studenten. We staan letterlijk met één been in de praktijk. Amsterdam is immers de ‘labour law capital’ met alle gespecialiseerde advocatenkantoren en arbeidsrechtelijke organisaties die er gehuisvest zijn.

Arbeid en onderneming is geschikt voor studenten die naast arbeidsrecht ook geïnteresseerd zijn in fusies en overnames. Er is veel vraag naar juristen die expertise hebben op het gebied van arbeid én onderneming.