Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Geesteswetenschappen in Amsterdam

Geesteswetenschappers gaan natuurlijk op in de stad. Amsterdam en deze faculteit zijn op ontelbaar veel manieren met elkaar verstrengeld. Studenten en wetenschappers maken deel uit van het Amsterdamse straatbeeld en kleuren de stad met hun activiteiten.

VOX-POP
VOX-POP is de creative space van de Faculteit der Geesteswetenschappen. VOX-POP staat voor creativiteit, experiment en kennisdeling.
Humanities Lab AVS
Het Humanities Lab AVS is dé plek waar medewerkers, promovendi, studenten en alumni van de faculteit ideeën voor het starten van een eigen bedrijf of organisatie op kunnen doen.
Honorary fellows
Beeldend kunstenaar Antonis Pittas is vanaf november 2020 de vijfde Honorary Fellow van de Faculteit der Geesteswetenschappen.
Illustere School
De faculteit organiseert onder de paraplu van de Illustere School allerlei activiteiten voor geïnteresseerden van buiten de universiteit.
SPUI25
SPUI25 vormt een verbinding tussen de academische wereld en de culturele praktijk in de breedste zin.
Huisvesting
De Faculteit der Geesteswetenschappen is verspreid over negen locaties in het hartje van Amsterdam. De Universiteit van Amsterdam bouwt op en rond het Binnengasthuisterrein het Universiteitskwartier. Dit zal in de toekomst de thuisbasis zijn van de Faculteit der Geesteswetenschappen en UvA-brede voorzieningen zoals de Universiteitsbibliotheek.