Switch to English

De UvA is voor het derde jaar op rij de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in de QS World University Rankings. De UvA is één plaats gestegen ten opzichte van vorig jaar en bezet nu wereldwijd de 62ste plaats. De ranking werd op dinsdag 10 september gepubliceerd.

In de beoordeling per wetenschappelijke discipline staan Social Sciences & Management en Arts & Humanities in de wereldwijde top-50, met respectievelijk plaats 41 en 43. Natural Sciences bezet plaats 75 en Life Sciences & Medicine de 69ste plaats. Op het terrein van Engineering & Technology staat de UvA op plaats 213.

Beoordelingscriteria

QS World University Rankings is samengesteld op basis van wetenschappelijke reputatie (40%), werkgeversreputatie (10%), citaties (20%), de verhouding staf-studenten (20%), het aandeel internationale wetenschappelijke staf (5%) en het aandeel internationale studenten (5%).

Wereldwijde top 3

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT, VS) voert de lijst aan, gevolgd door de University of Cambridge (GB) op de 2de plaats en Harvard University (VS) op plaats 3. In totaal staan er vier Nederlandse universiteiten in de top 100: UvA (62ste), Universiteit Leiden (75ste ), Universiteit Utrecht (85ste) en Erasmus Universiteit Rotterdam (99ste).