Studenten die komend studiejaar starten met een bacheloropleiding aan de UvA, kunnen een jaar gratis sporten bij het USC. Zij krijgen een passe-partoutabonnement waarmee zij hun hele eerste jaar aan de UvA gratis kunnen fitnessen en sportlessen kunnen volgen.

Klimmen bij Universum
Klimmen bij Universum (foto: USC)

Er starten dit jaar weer vele Nederlandse en internationale studenten aan de bacheloropleidingen van de UvA. De UvA vindt het belangrijk dat nieuwe studenten goed ‘landen’ aan de UvA en in Amsterdam, zeker in deze tijd met corona waarin de ruimte voor ontmoeting beperkt is. Daarnaast is de gezondheid van studenten een belangrijk aandachtspunt. Met de USC Deal wil de UvA alle eerstejaarsbachelors sportief en sociaal een boost geven bij de start van hun studentenleven in Amsterdam.

Fitness in ClubWest
Fitness in ClubWest (foto: USC)

Studenten kunnen met het gratis passe-partoutabonnement zeven dagen per week terecht bij het USC en zo vaak sporten als ze willen. Ze kunnen vrij trainen in een van de vier fitnessvestigingen, boulderen en groepslessen volgen in onder andere vechtsporten, basketbal en yoga. Het volledige aanbod is te vinden op de USC-website. Eerstejaarsbachelors krijgen in de eerste week van september een mail toegestuurd met een unieke voucher.

Sporten in coronatijd

Sportlessen vinden, naast het open air aanbod, sinds 1 juli ook weer binnen plaats. Ook de fitnessruimtes zijn weer geopend. Alle sporten zijn mogelijk, zij het met een beperkt aantal deelnemers per les of per uur, en deelnemers moeten vooraf reserveren.