Professor Robbert Dijkgraaf, universiteitshoogleraar aan de UvA, ontvangt het eredoctoraat op 24 mei, tijdens de viering van de 90ste verjaardag van de Nijmeegse universiteit.

Prof. dr. Robbert Dijkgraaf, Universiteitshoogleraar en Professor aan het Institute for Advanced Study (IAS) in Princeton USA
Foto: Andrea Kane Courtesy (IAS)

Dijkgraaf ontvangt de onderscheiding voor zijn wetenschappelijke prestaties als mathematisch fysicus en zijn succes in het toegankelijk maken van wetenschap voor een breed publiek.

Robbert Dijkgraaf - tot voor kort president van de wetenschapsorganisatie KNAW - is sinds 1 juli 2012 verbonden aan het Institute for Advanced Study (IAS) in Princeton als Director en Leon Levy Professor. Hij werkt op het gebied van snaartheorie, quantumzwaartekracht en het grensgebied van wiskunde en deeltjesfysica.