Switch to English

De openbare collegereeksen met experts van binnen en buiten de UvA starten in september.

Wat is er wezenlijk veranderd na de opstanden die we nu de Arabische lente noemen? Experts van binnen en buiten de UvA onderzoeken in een collegereeks of er sprake is van een historische breuk: zien we hier ontwikkelingen die de geschiedenis een nieuwe wending geven?

• De Arabische Lente is een van acht collegereeksen uit het nieuwe programma van de Illustere School.
  • In een reeks met de titel Van Middelnederlands tot Poldernederlands, geleid door dr. Jan Stroop wordt onze taal bestudeerd. Terwijl in de eerste helft van de 20e eeuw de verwachting bestond dat binnen enkele generaties iedereen ABN zou spreken, blijkt nu dat dat een misvatting geweest is. Is het Poldernederlands het ABN van de toekomst?
  • In Het beeld van God in de Nederlandse literatuur volgen we de Here door de eeuwen heen, van Vondel tot Mulisch. Hoe hebben auteurs, vanuit geloof, twijfel en ongeloof, God gekarakteriseerd?

Openbare colleges: kosten en aanmelden

De collegereeksen starten in september.
Iedereen kan zich inschrijven. Aanmelden kan op de website van de Illustere School.

De kosten voor deelname variëren van € 125 tot € 225 per reeks.

Medewerker of AUV-lid?

Medewerkers en AUV-leden ontvangen 10-30% korting op het aanbod van de Illustere School.

Van tentoonstelling tot debat

Naast deze collegereeksen kunt u via de Illustere School mee naar tentoonstellingsbezoeken, rondleidingen, lezingen en debatten. Kijk voor het volledige overzicht op de site van de illustereschool.