Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

UvA-hoogleraar Anne van Grevenstein-Kruse adviseert de komende vijf jaar bij de restauratie van het altaarstuk Lam Gods uit de Gentse Sint-Baafskathedraal. De restauratie is nodig om de verdere verharding van oude vernislagen te voorkomen.

Prof. dr. Anne van Grevenstein-Kruse, hoogleraar Praktijk van conservering en restauratie aan de UvA, stuurt de komende vijf jaar de restauratie aan van het altaarstuk Lam Gods. De Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege heeft het voorstel tot restauratie van het werk uit de Gentse Sint-Baafskathedraal goedgekeurd.

De restauratie van het altaarstuk van de gebroeders Van Eyck uit de vijftiende eeuw is nodig om de verdere verharding van oude vernislagen, die een bedreiging vormt voor de picturale laag van het Lam Gods, te voorkomen. Tegelijk worden de panelen onderworpen aan een grondige consolidatie. De oude retouches en overschilderingen worden behandeld. Daarna worden, waar nodig, nieuwe retouches aangebracht en krijgen de panelen een nieuwe vernislaag. De restauratiecampagne zal vijf jaar duren en begint in het najaar van 2012. De kosten worden geraamd op 1,4 miljoen euro.