Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Voormalig AMC-bestuursvoorzitter Marcel Levi is per 1 april 2021 benoemd tot hoogleraar Geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA-Amsterdam UMC). Het gaat om een benoeming voor één dag per week. Levi combineert het hoogleraarschap met zijn nieuwe functie als voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), die eveneens per 1 april ingaat.

Marcel Levi (foto: Jeroen Oerlemans)
Marcel Levi (foto: Jeroen Oerlemans)

Levi is gespecialiseerd in de interne geneeskunde en richt zich in zijn werk onder andere op hemostase, trombose en de vasculaire geneeskunde. Hij publiceerde meer dan 750 artikelen in internationale wetenschappelijke tijdschriften en bekleedt verschillende functies in nationale en internationale organisaties op het gebied van research en gezondheidszorg. Naast zijn bestuurlijke werk bij NWO pakt hij nu binnen het Amsterdam UMC in deeltijd zijn werkzaamheden in de patiëntenzorg en het onderzoek weer op. 

‘Het is fantastisch dat ik mijn bestuurlijke taak kan blijven combineren met praktisch werk in de patiëntenzorg en het onderzoek. Ik ben ook blij dat ik dit kan realiseren op mijn ‘oude plek’ binnen de UvA en het Amsterdam UMC waar ik altijd mee verbonden ben gebleven’, aldus Levi.

‘De loopbaan van Marcel Levi als clinicus, wetenschapper, docent en bestuurder is indrukwekkend’, zegt Hans Romijn, bestuursvoorzitter van het Amsterdam UMC. ‘Marcel beschikt niet alleen over excellente wetenschappelijke kwaliteiten en een grote bevlogenheid in de zorg, hij is ook een getalenteerd bestuurder. Zo speelde hij een hoofdrol in het begin van het alliantieproces van het AMC en het VUmc, wat uiteindelijk leidde tot Amsterdam UMC.’ 

Over Marcel Levi

Prof. dr. M.M. Levi (1964) werd in 2000 benoemd tot hoogleraar Inwendige geneeskunde aan de UvA. Vanaf dat jaar tot 2010 leidde hij de afdeling Geneeskunde en de divisie Medische specialismen van het AMC. In 2010 werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de UvA. Begin 2017 vertrok Levi naar het Verenigd Koninkrijk en werd hij bestuursvoorzitter van University College London Hospitals en hoogleraar Medicine en klinisch decaan aan University College London.