Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dr. P. Kroos is benoemd tot hoogleraar Management Control aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Kroos, Peter, hoogleraar FEB

Peter Kroos doet onderzoek naar de wijze waarop bedrijven hun management accounting systemen kunnen gebruiken om zorg te dragen dat bedrijven de gestelde doelen zoveel mogelijk realiseren. Hij richt zich daarbij op de wijze waarop bedrijven gebruik maken van prestatiemaatstaven, targets, en prestatiebeloning, alsmede het identificeren van situaties waarin deze instrumenten in meer of minder sterke mate bijdragen aan de realisatie van doelstellingen. Eerder onderzoek van Kroos richtte zich onder andere op het in kaart brengen van het effect van de invoering van een claw back clausule (waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om de beloning aan topmanagers terug te vorderen) op het beloningsbeleid van topmanagers.

Als hoogleraar werkt Kroos aan een project naar de wijze waarop targets kunnen bijdragen aan een uniforme positieve klantervaring, alsmede de wijze waarop de haalbaarheid van deze targets worden ondersteund vanuit bedrijven. Daarnaast richt hij zich op de interne forecasting praktijken binnen bedrijven.

Over Peter Kroos

Kroos is sinds 2011 verbonden aan de UvA, sinds 2016 als universitair hoofddocent. Kroos is vanaf 2017 programmadirecteur van de Executive Master Finance & Control. Daarnaast coördineert hij het Limperg PhD-programma op het gebied van Managerial Accounting. Dit is een gezamenlijk initiatief van onderzoekers op het gebied van Accounting, aan de UvA en een aantal andere Nederlandse universiteiten, waarbij onderzoekers van Amerikaanse business schools colleges verzorgen. Van 2013 tot 2014 was Kroos als gastdocent verbonden aan de University of Washington. Hij publiceerde in tal van toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften zoals Journal of Accounting and Economics, Management Science, The Accounting Review, en Accounting, Organizations and Society. Eerder was Kroos werkzaam aan de Vrije Universiteit, Tilburg University en als consultant bij Deloitte Management & ICT Consultants.