Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dr. A.M. Onderstal (1973) is benoemd tot hoogleraar Strategy & Markets aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam.

Onderstal, Sander, hoogleraar FEB
Foto: FEB

Sander Onderstal richt zich in zijn onderzoek vooral op het ontwerp van allocatiemechanismen. Denk aan veilingen, aanbestedingen, fondsenwerving en wachtlijsten. Hij ontwikkelt daarvoor speltheoretische modellen die hij toetst aan de hand van veld- en laboratoriumexperimenten.

Als hoogleraar zet Onderstal zijn huidige onderzoekslijn voort. Bovendien zal hij zich de komende jaren inzetten voor de recent verworven Horizon 2020-beurs voor ‘Improving Sustainability in Food Processing using Moderate Electric Fields for Process Intensification and Smart Processing’ (MEFPROC). In zijn onderwijs gaat hij zich richten op strategische keuzes van bedrijven op markten.

Over Sander Onderstal

Onderstal is sinds 2004 verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de UvA, sinds 2010 als universitair hoofddocent. Hij is sinds 2013 directeur van het honoursprogramma van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Onderstal is tevens research fellow aan het Tinbergen Institute. Eerder werkte Onderstal onder meer als econoom bij het Ministerie van Economische Zaken en als onderzoeker bij het Centraal Planbureau.

Onderstal publiceert veelvuldig in internationale en nationale vaktijdschriften. Daarnaast schreef hij het leerboek Economics of Organizations and Markets (2014, Pearson). Ook adviseerde hij de afgelopen jaren onder meer het Ministerie van Economische Zaken op het gebied van veilingen.