Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. M.F.J.M. de Werd (1962) is benoemd tot hoogleraar Rechtspleging aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij combineert zijn hoogleraarschap met de functie van senior raadsheer in de Centrale Raad van Beroep.

Werd, Marc de, hoogleraar FdR, hoogleraar Rechtspleging
Foto: Dirk Gillissen

Marc de Werd richt zich op de rol van de rechtspraak in het licht van rechtsstatelijke en beroepsethische principes. Ook zal hij bijdragen aan de togaminor die onderdeel is van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid en het op de beroepspraktijk gerichte onderwijs in de masters.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA kent vier leerstoelen die zijn gericht op de togaberoepen: de leerstoel Advocatuur, Openbaar Ministerie, Sociale Rechtshulp en de leerstoel Rechtspleging die De Werd zal bekleden. De leerstoelen zijn gericht op de juridische beroepspraktijk in het onderwijs en onderzoek.

Over Marc de Werd

De Werd werkt sinds 1999 als rechter, eerst in de rechtbank Amsterdam, daarna in het gerechtshof Amsterdam en thans is hij senior raadsheer in de Centrale Raad van Beroep. Daar is hij tevens gerechtscoördinator Europees Recht. Daarnaast is hij raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Amsterdam. De Werd was sinds 2015 bijzonder hoogleraar Europese rechtspleging aan de Universiteit van Maastricht. De Werd is namens Nederland lid van de Consultative Council of European Judges bij de Raad van Europa. Hij is hoofdredacteur van Rechtspraak Europa, de maandelijkse nieuwsbrief van het gerechtshof Amsterdam, en oprichter en redacteur van de blog European Courts.