Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. R.F. van Vollenhoven (1960) is benoemd tot hoogleraar Reumatologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Vollenhove, Ronald van, hoogleraar AMC, Reumatologie
Foto: Dirk Gillissen

Ronald van Vollenhoven is hoofd van de afdeling Klinische Immunologie en Reumatologie van het AMC en van de afdeling Reumatologie van het VUmc. Hij combineert zijn hoogleraarschap aan de UvA met zijn hoogleraarschap aan de Vrije Universiteit. Van Vollenhoven doet onderzoek naar het optimaal benutten van behandelmogelijkheden bij ernstige reumatische ziekten.

Als hoogleraar gaat Van Vollenhoven zich richten op het optimaliseren van de behandelstrategieën bij reumatoïde artritis en systemische lupus erythematodes. Daarnaast focust hij zich op het versterken van zowel het translationele als het klinische onderzoek in Amsterdam in het kader van de samenwerking binnen het Amsterdam Rheumatology and immunology Center (ARC), een samenwerking van AMC, VUmc en Reade.

Van Vollenhoven is naast afdelingshoofd Reumatologie van het AMC en VUmc ook voorzitter van de onderzoeksraad reumatologie bij Reade en directeur van het Amsterdam Rheumatology and immunology Center (ARC). Hij behoudt vooralsnog op nominale basis zijn aanstelling als hoogleraar en onderzoeksleider klinische therapie ontstekingsziektes bij het Karolinska Instituut in Zweden. Van Vollenhoven is lid van de Executive Committee van de European League Against Rheumatology (EULAR), voorzitter van de EULAR Standing Committee on Clinical Affairs en redacteur van het wetenschappelijk tijdschrift Lupus Science and Medicine.