Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. J.B. M. van Woensel (1959) is benoemd tot hoogleraar Pediatrische Intensive Care aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Woensel, Job van, hoogleraar AMC, Pediatrische Intensive Care
Foto: Dirk Gillissen

Job van Woensel leidt binnen het Emma Kinderziekenhuis van het AMC onderzoek dat focust op drie hoofdlijnen: basaal translationeel onderzoek waarbij acute levensbedreigende ademhalingsinsufficiëntie bij kinderen centraal staat, onderzoek naar de langetermijneffecten van een IC-behandeling voor kinderen en Intensive Care voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Als hoogleraar zal hij onder meer de kwaliteit van Intensive Care voor kinderen in breder verband - binnen het Vrouw Kind Centrum, de regio en landelijk - blijven verbeteren. Daarnaast zal hij zich richten op de kwaliteit van de zorg voor kritiek zieke kinderen in, aan het centrum gelieerde, algemene ziekenhuizen in de regio.

Van Woensel is sinds 1997 kinderarts en intensivist in het Emma Kinderziekenhuis van het AMC waar hij sinds 2014 hoofd van de afdeling Intensive Care is. Daarnaast is hij oprichter en voorzitter van het Network of Excellence Kinder IC, een samenwerking van de acht academische ziekenhuizen in Nederland die over een IC voor kinderen beschikken. Het netwerk streeft naar een wetenschappelijke onderbouwing van intensive care richtlijnen en behandelingen voor kinderen, om zo optimale overlevingskansen voor kinderen te creëren.