Op de UvA Onderwijsdag op 19 oktober staat de verbinding tussen docent en student centraal. Laat je inspireren in een afwisselend online programma en leer van collega’s. De voertaal van de Onderwijsdag is Engels.

Detail Summary
Datum 19 oktober 2020
Tijd 14:30 -17:15

Vanaf 28 september kan je je aanmelden voor de Onderwijsdag via deze pagina. De link naar de livestream en workshops zal vervolgens enkele dagen voorafgaand worden toegezonden.

Houd me op de hoogte

Online Onderwijsdag

De Onderwijsdag vindt dit jaar geheel online plaats met een afwisselend programma. Er zijn interviews met keynote speakers dr. Ruth Graham en dr. Pedro de Bruyckere en rector magnificus Karen Maex, Q&A sessies, interactieve workshops en de bekendmaking van de Docent van het Jaar.

Dr. Jessica Piotrowski presenteert het programma en dr. Annemarie Zand-Scholten modereert de live chat. Vanaf 28 september vind je op deze pagina het volledige programma en de mogelijkheid om je aan te melden.

Ruth Graham

Keynote Ruth Graham

Dr. Ruth Graham ontwikkelde het Career Framework for University Teaching en doet wereldwijd onderzoek naar teaching cultures. Zo ook aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek stelt universiteiten in staat om de cultuur en de status van het onderwijs aan hun instellingen te beoordelen en te vergelijken met universiteiten wereldwijd.

Dr. Piotrowski interviewt dr. Graham over haar Teaching Cultures Survey en onderwijswaardering aan de UvA.

Pedro de Bruyckere

Keynote Pedro de Bruyckere

Dr. Pedro De Bruyckere is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en doet onderzoek aan de Universiteit van Leiden. Hij verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren en staat bekend om het doorprikken van mythes over jongeren en onderwijs. Wat werkt? Wat is onzin?

Dr. Piotrowski gaat met hem in gesprek over het betrekken en activeren van studenten binnen online onderwijs.

Over de workshops

Kies live een van de interactieve workshops op het gebied van online onderwijs en student engagement. Leer over toepasbare vormen van activerend online onderwijs, bruikbare tools en student engagement. Verschillende faculteiten delen met deze workshops hun kennis en good practices. Vanaf 28 september vind je op deze pagina het volledige programma en de mogelijkheid om je aan te melden.

Over de UvA Onderwijsdag

De UvA Onderwijsdag is de plek om inspirerende ideeën, projecten en praktijkvoorbeelden uit het onderwijs te delen, te bediscussiëren én vooruit te blikken op de (nabije) toekomst van het onderwijs. De jaarlijkse Onderwijsdag is voor iedereen binnen de UvA die betrokken is bij het onderwijs, zoals docenten, andere onderwijsprofessionals en studenten.

Oorspronkelijk zou de Onderwijsdag plaatsvinden op 28 mei 2020. Vanwege de omstandigheden rondom COVID-19 werd de UvA Onderwijsdag verzet naar 19 oktober 2020 en vond op 28 mei het Uur van het Onderwijs plaats. De Onderwijsdag wordt dit jaar georganiseerd door het UvA Teaching & Learning Centre.