March for Science

22apr2017 12.00

Evenement

Onderzoekers, liefhebbers van de wetenschap en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om mee te doen aan de March for Science op 22 april.

De mars, die vertrekt vanaf Museumplein, wordt opgeluisterd door verschillende sprekers  en tenten waar les wordt gegeven. Op die manier wordt er aandacht gevraagd voor de rol die wetenschap speelt in onze samenleving.

De March for Science is een initiatief van verschillende onderzoekers en wetenschappers. Het doel is om de wetenschap te vieren en te benadrukken hoe belangrijk het is dat de internationale wetenschappelijke gemeenschap wordt beschermd en ondersteund.

Mw. prof. dr. Karen Maex, hoogleraar

Rector magnificus Karen Maex

Karen Maex: "Ik ben er zeker bij."

Ook Karen Maex, rector magnificus van de UvA, zal aanwezig zijn bij de March. Zij werd eerder geïnterviewd over haar beweegredenen om het evenement te steunen: "Academic freedom is one of the most important issues to me, and recent developments in Europe have threatened it. (...) This is something that the academic community in the Netherlands feels strongly about and we hope to send a clear message."

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam