Studentendecanen

Wat kan een studentendecaan voor je betekenen? 

De studentendecaan ondersteunt, geeft advies en informeert  studenten.  Je kan vragen of problemen hebben,  die niet direct het curriculum (de inhoud van de opleiding) betreffen, maar wel jou als persoon.

Vertrouwelijk gesprek

Er gebeurt veel in het leven van een student en daarbij kunnen onvoorziene situaties ontstaan. Als je er behoefte aan hebt, kan je een afspraak maken en een vertrouwelijk gesprek voeren met een studentendecaan.  

Doorverwijzing door studieadviseur

Een student kan ook doorverwezen worden door een studieadviseur, omdat de persoonlijke problemen van de student zijn of haar studievoortgang belemmert. En er sprake is van de studie-overstijgende problemen.  

Voorzieningen 

Studentendecanen kunnen je helpen om voorzieningen aan te vragen, of om in aanmerking te komen voor regelingen.  Het is zeker niet zo, dat je pas naar de studentendecanen toe kunt als je flinke moeilijkheden hebt. Er is meer mogelijk als je er snel bij bent.

Oplossing 

De studentendecanen kunnen je helpen om problemen te analyseren, zodat ook duidelijk wordt in welke richting je de oplossingen moet zoeken.  Ze kunnen je helpen om de goede weg te bewandelen als er iets mis gegaan is binnen de universiteit en er actie van jouw kant nodig is. Een studentendecaan kan je - indien nodig -  doorverwijzen en ook zelf contact opnemen met de faculteit als je dat wenst.

Hieronder vind je een opsomming van onderwerpen waarvoor je een studentedecaan kunt raadplegen.  

Raadpleeg een studentendecaan

Neem tijdig contact op

Roep de hulp van een studentendecaan tijdig in, dan is de kans het grootst dat de studentendecaan je kan helpen. De gesprekken met de studentendecaan zijn vertrouwelijk en gratis.

Trainingen en workshops

Studenten Services verzorgt trainingen en workshops, zoals:

  • Plan je studie
  • Stapel te lijf
  • Studie op de rails
  • Scriptie starten

Hier zijn soms kosten aan verbonden.  Een volledig overzicht vind je via de verwijzing hier onder. 

Buitenland

Studenten die een deel van hun studie in het buitenland volgen, kunnen bij particuliere fondsen een bijdrage vragen. Voor sommige fondsen is een begeleidende brief van een studentendecaan nodig.

Particuliere fondsen

Studenten die niet (meer) in aanmerking komen voor studiefinanciering kunnen soms een bijdrage in studiekosten vragen aan een particulier fonds.

Gepubliceerd door  Studenten Services

15 mei 2018