P.C. Hooftprijs voor Nachoem Wijnberg

12 december 2017

Nachoem Wijnberg, dichter en hoogleraar Cultural Entrepreneurship and Management (sectie Entrepreneurship & Innovation, Amsterdam Business School) heeft de P.C. Hooftprijs 2018 gewonnen.

Dat heeft de organisatie dinsdag 12 december bekend gemaakt. De oeuvreprijs is dit jaar bestemd voor poëzie. Wijnberg krijgt de prestigieuze prijs op 24 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum in Den Haag.

Aan deze belangrijkste Nederlandse literaire oeuvreprijs, die eens in de drie jaar aan een dichter toevalt, is een geldbedrag van 60.000 euro verbonden. Dit jaar werd essayist Bas Heijne bekroond; Anneke Brassinga was in 2015 de laatste dichter die de prijs ontving.

Marc Salomon, voorzitter van de Amsterdam Business School, is heel trots op de prestatie van Nachoem. “Nachoem doceert bij ons in de studierichting “ondernemerschap en management in de creatieve industrieën” en wat is er nu leuker voor studenten dan college te krijgen van Nachoem, die zelf heeft bewezen een heel succesvol creatief ondernemer te zijn en daarnaast een uitstekend wetenschapper.”

NRC: P.C. Hooftprijs voor ‘loepzuivere’ Nachoem M. Wijnberg

Parool: Amsterdamse dichter Nachoem Wijnberg wint P.C. Hooftprijs