Schrijfmarathon Amnesty X KnappeKoppen Vrijwillig

10dec2017 13.00 - 17.00

Evenement

Trommel al je (studie)vrienden op en help ons schrijven voor mensenrechten! 10 december is de internationale Dag van de Mensenrechten. Door heel Nederland worden er deze dag schrijfmarathons georganiseerd.

Door hele ladingen brieven te schrijven gaan we proberen meer aandacht te genereren voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die gedwongen werden te trouwen of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Door deze brieven te schrijven komt er (hopelijk) druk op de autoriteiten voor gerechtigheid.

Lezing Peyman Amiri

Speciaal voor de schrijfmarathon zal Peyman Amiri om 13:30 uur een korte lezing verzorgen. Amiri is PhD-onderzoeker aan de Amsterdam School for Cultural Analysis (UvA). Zijn onderzoek richt zich op machtsverhoudingen in gevangenissen in de jaren 80 in Turkije en Iran. Met zijn lezing wil hij een kritische houding nemen tegen over mensenrechten: Who counts as human and what is a right? Hoe is er in de jaren 80 in Turkije en Iran met mensenrechten omgegaan en wat is de situatie van politieke gevangenen in deze landen vandaag de dag? Let op: deze lezing is in het Engels.

Locatie: VOX-POP

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen