Feiten en cijfers Communicatiewetenschap

Wil je weten hoeveel studenten er jaarlijks met de opleiding starten, hoeveel uur je college hebt of wat de studenten van de opleiding vinden? Hieronder vind je de cijfers bij elkaar.

Communicatiewetenschap in getallen

Aantal eerstejaarsstudenten 230*
Verhouding man/vrouw 27% / 73%
Aantal contacturen per week in het eerste jaar:
  • Hoorcollege
  • Werkgroep/practicum
  • Zelfstudie

Bron: UvA-data (2016-2017)
* Studiekeuze123 vermeldt 488 studenten. Dat aantal betreft de totale instroom in de Nederlandstalige én Engelstalige bacheloropleiding, inclusief schakelstudenten voor de master Communication Science.

Hoe tevreden zijn onze studenten?

(zeer) tevreden
De studie in het algemeen 85,2%
De inhoud van de opleiding 77,5%
De docenten van de opleiding 61,9%
Verworven wetenschappelijke vaardigheden 84,4%
Verworven algemene vaardigheden 74,7%
De studiebegeleiding 60,0%
De algemene sfeer bij de opleiding 80,6%
Groepsgrootte 81,7%

Bron: Nationale Studentenenquete (NSE) 2017
In de Nationale Studentenenquête wordt geen onderscheid gemaakt tussen de bachelors Communicatiewetenschap en Communication Science. Bovenstaande percentages zijn gebaseerd op beoordelingen van studenten uit beide bachelors samen.

Rankings

Communicatiewetenschap scoort hoog op de internationale ranglijst: QS World University Ranking by subject - 1e plaats wereldwijd (2018)

Studie in Cijfers

De studiebijsluiter Studie in Cijfers is gemaakt door Studiekeuze123 in opdracht van OCW op basis van verschillende bronnen en geeft een beknopt beeld van hoe een opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere universiteiten.

Studiekeuze123 maakt geen onderscheid tussen de bachelors Communicatiewetenschap en Communication Science. De cijfers in de studiebijsluiter hebben betrekking op beide bachelors samen.

Arbeidsmarkt

Op studiekeuze123.nl/doorstuderen kun je zien welke masteropleiding studenten kozen na deze bachelor. Lees ook meer informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden na afronding van deze bachelor.

Gepubliceerd door  Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

11 oktober 2018