Graduate School of Social Sciences (GSSS)

Masteronderwijs

De Graduate School of Social Sciences is een dynamisch, veelzijdig instituut dat zich kenmerkt door hoge academische standaarden, een internationale omgeving en een levendige academische gemeenschap.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) staat al tientallen jaren bekend als een van de meest vitale universiteiten op het Europese vasteland. De UvA is met name sterk op het gebied van maatschappij- en gedragswetenschappen en kent een grote, gevarieerde studentenpopulatie waarin een groot aantal landen vertegenwoordigd is.

De Graduate Schools van de UvA hebben tot doel de overgang tussen de masterfase en het promotietraject soepeler te laten verlopen, academici af te leveren die over voldoende onderzoeksvaardigheden beschikken om carrière te kunnen maken en een stimulerende omgeving te creëren dankzij de inbreng van wetenschappers die uitblinken op een specifiek vakgebied. De Graduate Schools bieden diensten, activiteiten en evenementen van zeer hoge kwaliteit aan die de academische vorming nadrukkelijk bevorderen. Een belangrijk aspect is de interactie tussen Graduate Schools en onderzoeksinstituten; die garandeert een interdisciplinaire benadering en maakt het mogelijk gebruik te maken van een groot aantal uiteenlopende (externe) netwerken.

Locatie

  • Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

    Nieuwe Achtergracht 166 | 1018 WV Amsterdam
    Receptie B: 525 5340 Receptie C: 525 5470

    Ga naar detailpagina

13 augustus 2014