Voorspellers overmatige alcoholconsumptie onder mbo-studenten

Communicatiewetenschap

14feb2018 14.00

Promotie

Ondanks kennis over de negatieve effecten van overmatige alcoholconsumptie geeft veertien procent van de mbo-studenten aan meer dan twintig alcoholische consumpties te nuttigen in het weekend. Elroy Boers onderzoekt of onderlinge communicatie en populariteit voorspellers zijn van overmatige alcoholconsumptie onder mbo-studenten. Hij kijkt daarbij naar de inhoud van gesprekken over overmatige alcoholconsumptie, de tone of voice van die gesprekken en de populariteit van de gesprekspartner.

Dhr. E.H.G. Boers: Interpersonal Communication among Vocational Community College Students about Alcohol Use and Binge Drinking: Causality, Content, and Conversation Partner. Promotoren zijn prof. dr. S.J.H.M. van den Putte en prof. dr. J.W.J. Beentjes. Copromotor is dr. H. Hendriks.

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting