Dies Natalis 2018

UvA viert 386ste verjaardag

08jan2018 15.00 - 17.00

Evenement

Alle medewerkers en studenten zijn van harte uitgenodigd voor de 386ste Dies Natalis (geboortedag) van de Universiteit van Amsterdam. Dit jaar is de Diesviering gedeeltelijk Nederlandstalig, en gedeeltelijk Engelstalig zodat ook internationale studenten en medewerkers de bijeenkomst kunnen volgen.

Dies Natalis 2018

Foto: Daniel Rommens

De Diesviering bijwonen

De Diesviering vindt plaats op maandag 8 januari, van 15.00 tot 17.00 uur, in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Aansluitend is er een receptie in de hal van het Maagdenhuis.

De toegang is vrij; vooraf graag aanmelden via onderstaand formulier. De Dies zal ook te volgen zijn via een livestream.

Programma

Rector Karen Maex opent de Diesviering met een Engelstalige toespraak over internationalisering. Prof. dr. Harry Buhrman, faculteitshoogleraar aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, spreekt de Diesrede uit.

Eredoctoraten

Na het openingswoord en de Diesrede worden de volgende eredoctoraten toegekend:

• Prof. dr. Nora Volkow ontvangt het eredoctoraat voor haar pionierswerk door als een van de eersten de werking van de hersenen van drugsverslaafde patiënten te bestuderen. Erepromotor is prof. dr. Wim van den Brink, hoogleraar Klinische epidemiologie op het gebied van de verslavingszorg.

• Prof. dr. Barbara Partee wordt onderscheiden voor de cruciale rol die ze speelde in de ontwikkeling van de formele semantiek van natuurlijke taal. Erepromotoren zijn prof. dr. Sonja Smets, hoogleraar Logica en epistemologie, en prof. dr. Martin Stokhof, hoogleraar Taalfilosofie.

Een studentenafvaardiging sluit de Dies Natalis af met een eigen bijdrage.

Aansluitend (vanaf 17.00 uur) is er een de receptie in het Maagdenhuis, waar er gelegenheid is om de eredoctores te feliciteren.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam